Cafe Kostverloren
  • Home
  • Over ons
  • Blog
  • Partners
  • Contact
  • Cafe
  • Wine
rings-wedding-35981
July 14 2020

3 tips waarop je moet letten bij het plannen van een bruiloft

cafekostverloren Cafe 0

3 tips waarop je moet letten bij het plannen van een bruiloft

De grote dag is in zicht. De dag waarop jij je hele leven al hebt gewacht. Natuurlijk kun jij niet wachten met het plannen van jullie bruiloft. Maar het is goed om met een aantal belangrijke zaken rekening te houden. Daarom geven wij jou in deze blog 3 tips bij het plannen van een bruiloft. Lees onderstaande tips goed door en jouw dag zal gegarandeerd onvergetelijk worden!

1. Het budget

Alles valt of staat met het bepalen van het budget. Door een heldere kostenraming te maken, weet jij wat je uit kan geven aan de verschillende onderdelen van de bruiloft. Houdt er goed rekening mee dat een bruiloft veel kosten met zich meebrengt. Zo moet je een budget opstellen voor het eten, vervoer, locatie, receptie etc. Maak vervolgens een goede inschatting van de kosten zodat je hierop je budget kan aanpassen.

2. De gasten

Nu je hebt budget hebt bepaald, kun je gaan kijken naar welke gasten je gaat uitnodigen op jullie dag. Kies je voor een intieme bruiloft samen met alleen je dierbaren die dichtbij je staan of pak je groots uit? Wat je ook kiest, het is goed om hier rekening te houden met je budget. Ook voor het bepalen van de locatie is dat van groot belang. Tip: Maak een lijst in bijvoorbeeld Excel met daarin alle gasten. Je gastenlijst hoeft niet in een dag af. Want hierdoor kun je gasten gaan vergeten. Voeg steeds een paar gasten toe.

3. De trouwlocatie

Een belangrijk onderdeel van de grote dag is natuurlijk de trouwlocatie. Kies je voor een romantische plek buiten? Of wil je liever binnen trouwen? De mogelijkheden zijn eindeloos voor het kiezen van de trouwlocatie. Het is goed om rekening te houden met de bereikbaarheid van de locatie. Is de trouwlocatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer? Moeten de gasten voor een hotel zorgen? Is er gratis parkeergelegenheid? Zo maar een paar vragen waar je vooraf niet misschien aan had gedacht. Wij hebben nog wel een tip voor een trouwlocatie in Dalfsen namelijk ‘t Witte Peerd!

Naast bovenstaande tips is het natuurlijk ook van belang dat je nadenkt over de keuze van het entertainment. Hierover lees je meer in een van onze volgende blogs.

July 14 2020

4 tips voor een leuk uitje met je kinderen in Zwolle

cafekostverloren Cafe 0

4 tips voor een leuk uitje met je kinderen in Zwolle

De vakantie staat voor de deur. De tijd waarin je samen met je gezin op vakantie gaat en/of leuke uitjes gaat plannen. Om jou een beetje op weg te helpen, hebben we de vier leukste en uitjes op een rij gezet in Zwolle. De uitjes zijn bij zowel mooi als slecht weer geschikt. Lees deze blog door en genieten samen met de kids van een leuk dagje uit!

Breng een bezoekje aan de ontdekhoek

Zijn jouw kids dol op dingen uitvinden en proefjes? Dan is de ontdekhoek in Zwolle de plek om samen op onderzoek te gaan. In het T-gebouw van Hogeschool Windesheim kunnen de kinderen proefjes doen zoals het maken van chips. En ja, je mag proeven! Voor slechts een klein bedrag mag je de hele dag blijven. Een plezierige tijd gegarandeerd!

Ga op dinojacht in Dinoland

Niks leuker dan het bezoeken van een pretpark toch? Dat vinden wij ook! Daarom mag een uitje naar een leuk pretpark niet ontbreken in deze blog. Ga in de zomervakantie samen met de kids op dinojacht. In Dinoland vind je grote beelden van dino beelden van tot wel 13 meter hoog. Een spannende dag voor de kids. De kids kunnen lekker spelen tussen de dino’s terwijl jij rustig een boek kunt lezen op een van de gezellige terrassen.,

Klimmen en klauteren bij Monkey Town

Kunnen jouw kinderen geen genoeg krijgen van klimmen, klauteren, rennen en kruipen? Bij Monkey Town in Zwolle kunnen kinderen de hele dag genieten van de vele speeltoestellen. Slecht weer? Geen probleem! Monkey Town is overdekt en hierdoor hoef je buienradar niet constant in de gaten te houden. Zo kom ook jij volledig tot rust.

Sluit de dag af door te gaan eten bij een leuk restaurant

Na een actieve dag uit, ben je ‘s avonds toe aan een welverdiende lekkere warme maaltijd. In Zwolle zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Wat denk je bijvoorbeeld van een Chinees restaurant Zwolle? Wat ons betreft de favoriet! Hier kun je samen met de kinderen genieten van heerlijke authentieke Kantonese en Szechuaanse gerechten. Eet smakelijk!

table-in-vintage-restaurant-6267
July 14 2020

Op zoek naar een restaurant? In deze blog lees je de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van een restaurant!

cafekostverloren Cafe 0

In Nederland zijn tegenwoordig heel veel restaurants te vinden. Hierdoor heb je steeds meer keuze in het aanbod. Dit lijkt een uitkomst, maar is het niet altijd. Want het kan je ook bemoeilijken in de keuze voor een restaurant. Daarom lees je in deze blog de belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van het juiste restaurant. Zodat ook jij de goede keuze kunt maken. 

Belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een restaurant

Locatie 

De locatie van het restaurant is voor veel Nederlanders nog steeds belangrijk. Kies je er bijvoorbeeld voor om lekker te gaan eten aan de boulevard aan zee? Of kies je liever voor een plek in het bos? Of toch een plekje in het drukke centrum? Wat je ook kiest, het is verstandig om rekening te houden met de bereikbaarheid. Hou je van een lekker wijnarrangement? Kijk dan naar de goede bereikbaarheid via het openbaar vervoer. Als je zelf liever rijdt, kun je beter kijken naar de parkeergelegenheid. In de stad kan dit namelijk een probleem zijn. Of heel erg duur. Een restuarant waar volop goede parkeermogelijkheden zijn is restaurant De Peerdestal in Ellecom. 

Soort eten

Een ander belangrijk aandachtspunt is de keuze voor het soort eten dat je kiest. Kies je voor een traditioneel a-la-carte restaurant of toch voor iets anders? Shared dining is een steeds meer gehoorde term. Hierbij kun je samen gerechten delen en zo kun je van alles wat eten. Ideaal voor als je van allerlei gerechten wilt proberen en als je bijvoorbeeld met een groep bent. Sushi is ook steeds populairder aan het worden. Het aanbod aan sushirestaurant wordt ook steeds meer, dus de kans is groot dat er bij jou in de buurt ook een sushirestaurant te vinden is. 

Kindvriendelijkheid

Als ouder weet je dat het soms lastig kan zijn om uit eten te gaan met kinderen. Lang stilzitten behoort immers niet tot de favoriete bezigheden van kinderen. Houd daarom rekening met de kindvriendelijkheid van het restaurant. Zijn er bijvoorbeeld speciale kindergerechten aanwezig? Is er een (buiten)speeltuin aanwezig bij het restaurant? Kunnen de kinderen spelen in een speciaal ingerichte ruimte in het restaurant? Allemaal vragen om vooraf al rekening mee te houden. 

Prijsklasse

De prijsklasse is ook een belangrijk aandachtspunt bij de keuze voor een restaurant. Je kunt kiezen voor een culinair restaurant maar ook voor een restaurant met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Stel van te voren een budget op zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

jakub-kapusnak-4f4YZfDMLeU-unsplash
June 8 2020

Lekker uit eten? Let op de Haccp!

cafekostverloren Cafe 0

Wanneer je uit eten gaat dan verwacht je een goede hygiënische omgeving. Een restaurant dat aan alle verwachtingen voldoet. Haccp horeca is horeca die aan alle verwachtingen qua hygiëne voldoet. Maar waar staat Haccp voor? En wat betekent dit voor ondernemingen?

Haccp staat voor hazard analysis and critical control points. Elk bedrijf dat met bereiding, verwerking of vervoer van levensmiddelen bezig is, moet aan dit beheersproces voldoen. Haccp is een manier om de voeding ta analyseren en te controleren. Het is verplicht gesteld door de Europese Unie. Alle voedingen gerelateerde bedrijven moeten volgens Haccp werken. Zo wordt er gezorgd voor een veilige voedsel consumptie met een zo klein mogelijk risico op besmettingen. Wat betekent dit dan voor de horeca?

Als horeca ondernemer, moet je er ten eerste voor zorgen dat je zelf goed op de hoogte bent van alle maatregelen die er getroffen moeten worden volgens Haccp horeca. Ook moet er op worden toegezien dat het personeel volgens de Haccp hygiëne code werkt. Er zijn verschillende cursussen te volgen om ondernemers en medewerkers te onderwijzen in de Haccp aanpak. Vaak zijn dit cursussen die worden aangeboden op verschillende locaties in het land. Er zijn al cursussen te volgen die je in 1 dag kan volbrengen. Je krijgt dan een certificaat als bewijs dat je de cursus op een goede manier hebt volbracht.

Een Haccp cursus wordt vaak hygiënecode Haccp genoemd. Er komen verschillende onderdelen aan bod tijdens een hygiënecode Haccp cursus voor. Je zult moeten leren over de hygiëne code en wetgeving, de voedsel- en warenautoriteit. Ook leer je over de productie en bereiding van voedsel. Hoe je gebruik maakt van een Haccp registratieformulier. Je zult leren over temperatuur en opslag van voedsel. Maar ook over presentatie van voedsel en opslag van voedsel. Er zal veel gesproken worden over hygiëne. Over je persoonlijke hygiëne, maar ook over schoonmaak, kruisbesmetting, ongediertebestrijding en afval.

Elk bedrijf kan een Haccp vignet aanvragen. Deze zijn er in verschillende talen. Dus wanneer je uit eten bent en je ziet een Haccp vignet dan ben je verzekerd van een goede hygiëne volgens de Haccp code!

cafekostverloren
June 4 2020

Wagyu vlees: is het nu écht zo bijzonder?

cafekostverloren Cafe 0

Ineens was het er: Wagyu vlees. Een ware hype en volgens velen de Bentley onder de runderrassen. Uren gemasseerd en heerlijk op een bierdieet met klassieke muziek op de achtergrond. Maar is dat eigenlijk wel echt zo? Wat is Wagyu vlees nu eigenlijk precies?

Wagyu is een runderras dat zijn oorsprong vindt in Japan. Wa = Japan, gyu = koe. Logisch verhaal dus wel. Wagyu wordt beschouwd als één van de meest exclusieve runderrassen ter wereld, maar daarin zijn wel gradaties aan te brengen. Met andere woorden: het ene wagyu vlees is het andere wagyu vlees niet. Zo simpel is het. Tijd voor wat toelichting dus.

Marmering
Bij Wagyu draait het allemaal om marmering. Marmering? Dat is de gradatie intramusculair vet – het vet tussen de spieren – van een dier. Bij het Japanse Wagyu ras is dat van nature bizar hoog. Een beetje slager of chef zal je meteen vertellen dat vet de smaakdrager is van vlees en in het geval van Wagyu gaat dat nog eens extra op, omdat het vet van dit runderras een lager smeltpunt heeft. Haal het vlees uit de koeling en je ziet het vet bijna smelten. Wagyu vet smelt al op 32 graden en dat is een totaal andere ervaring dan ellenlang kauwen op een taaie vetrand. Het vet van Wagyu is net boter, zo zacht. En omdat het tussen de spieren doorloopt, verdeelt dit vet zich heel geleidelijk door het vlees, waardoor je dus letterlijk boterzacht vlees krijgt. Vlees met een hele karakteristieke smaak én geur. Liefhebbers zijn er onmiskenbaar heel enthousiast over, want het vlees is met geen enkel ander runderras te vergelijken. Toch is niet iedereen even enthousiast over Wagyu. Je moet er namelijk wel van houden. De structuur is superzacht en de smaak is heel intens. Heel anders dan regulier rundvlees dus. Een hele steak eet je er doorgaans dan ook niet van op. Een paar reepjes is genoeg. En dat is dan weer goed nieuws, want daar is de prijs ook naar. Wagyu is duur. Heel duur. En dat is niet voor niets. Exclusiviteit hangt een prijskaartje aan en Japans Wagyu mag pas sinds kort worden geëxporteerd uit Japan.

Klopt het dan dat een Wagyu koe dagenlang wordt gemasseerd en leeft op bier? Nee, dat is een uit z’n verband getrokken verhaal. Om de bloedsomloop te stimuleren worden de koeien soms machinaal gemasseerd, dat is zeker waard, maar er staan geen Japanse boeren dagenlang koeien te masseren met op de achtergrond een klassiek muziekje. Absoluut een broodje aap verhaal.

Exclusief uit Japan

Wat bepaalt dan die hoge prijs? Zoals eerder gezegd de exclusiviteit van dit ras. Inmiddels worden Wagyu runderen over de hele wereld gefokt. Populair bijvoorbeeld Wagyu uit Australië. Maar de real deal komt uit Japan, daar kunnen we kort over zijn. En zelfs daar zijn er diverse gradaties in Wagyu vlees. Daarover oordeelt de Japanese Meat Grading Association die er een heel streng beoordelingsbeleid op nahoudt. Het vlees wordt geclassificeerd in de categorie A1 – A5, waarbij A5 Wagyu het meest exclusief is. Het allerallermeest exclusieve Wagyu ras is Kobe. Kobe is wagyu vlees, maar wagyu vlees is maar in elke gevallen Kobe. Daarvoor moet het vlees uit een bepaalde regio komen (waarvan – jawel – Kobe de hoofdstad). Voor een Kobe steak moet je al snel €200 neertellen. Inmiddels is Kobe ook in Europa verkrijgbaar, net als vergelijkbare rassen als Japanese Black (Kagoshima) en Kiyoto Miyabi Beef, beoordeeld met een A5 score. Ben je dus nieuwsgierig, dan kun je de hoogste gradatie Wagyu vlees online bestellen bij Premium online slagers.

Welk materiaal kies jij voor jouw buitenkeuken
April 22 2020

Welk materiaal kies jij voor jouw buitenkeuken?

cafekostverloren Cafe 0

Buitenkeukens zijn niet meer weg te denken uit veel van onze tuinen. Met een buiten keuken breng je het gemak van binnen koken naar buiten en is het veel meer dan alleen een barbecue. Bij een barbecue ben je toch vaak wat beperkter wat je er op kunt bereiden terwijl je bij een buitenkeuken bijna elk gerecht kan bereiden. Een buiten keuken is niet goedkoop in aanschaf, maar wanneer je een goede investering maakt kun je hier jarenlang plezier van hebben.

Belangrijk om een goede investering te kunnen doen is om te kijken van welk materiaal je jouw buitenkeuken wilt laten maken. Zo heb je buitenkeukens die gemaakt worden van beton, staal en hout. Ze geven alle drie een compleet andere look aan je tuin, maar niet alleen de look is belangrijk. Het is ook belangrijk dat een buitenkeuken lang meegaat en dat deze alle weersomstandigheden kan weerstaan. Naast dat het goed is om te kijken naar de weersomstandigheden speelt onderhoud hierbij ook een grote rol. Houdt met je buitenkeuken ook rekening met je woonverzekering

Wanneer je voor een buitenkeuken van beton kiest weet je dat je niet alleen goed zit in onderhoud, maar ook dat deze alle weersomstandigheden aan kan. Beton is een stevig materiaal en doordat deze door weersveranderingen geen aanpassingen heeft in het materiaal heeft deze weinig onderhoud nodig ten opzichte van een buitenkeuken van hout of staal. Bij hout is het belangrijk dat deze regelmatig geïmpregneerd wordt en bij staal is het belangrijk dat er geen corrosie kan ontstaan. Je doet een investering met een buitenkeuken van beton, maar haalt hier uiteindelijk wel het meeste resultaat uit. Zodat je de meest overheerlijke gerechten buiten kunt bereiden in het bijzijn van je vrienden en familie.

April 21 2020

Waarom je vaker met een groep uit eten moet gaan

cafekostverloren Cafe 0

Vaak ga je met z’n tweeën of maximaal met z’n drieën uit eten. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar het kan nóg gezelliger! Want we moeten eens wat vaker met een grotere groep uit eten gaan. In dit blog lees je welke voordelen dit allemaal heeft.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Tijdens het dineren gaat het natuurlijk niet alleen om het eten, maar ook om de gezelligheid aan tafel. En met meer man is het nou eenmaal veel gezelliger! Zo vallen er nooit ongemakkelijke stiltes, want er is altijd wel iemand die iets te vertellen heeft. Daarnaast kan je in een grote groep ook makkelijker mensen die je eigenlijk niet wil spreken vermijden. Gewoon aan de andere kant van de tafel gaan zitten en je aandacht op de rest van de groep richten. 

Gerechtjes delen

Wanneer je met een hele groep uit eten gaat, kan je gerechtjes gaan delen. Hierdoor kan je meer verschillende dingen proberen. Tapasrestaurants zijn bijvoorbeeld erg geschikt om gerechtjes te delen, maar bij een Italiaans restaurant kan je kan natuurlijk ook je pizzapunten uitwisselen. Of wat dacht je van je sushi delen in een Japans restaurant? Veel kleine gerechtjes is toch veel beter dan één enorm hoofdgerecht?

Groepsarrangementen

Veel restaurants hebben speciale arrangementen voor groepen. Zo zijn er restaurants die voor groepen een teppanyaki-show verzorgen. Hierbij bereiden zit de groep in een kring rond de chef, die op een grilplaat allerlei heerlijke gerechtjes bereidt. Hij maakt er een ware show van, inclusief goocheltrucs met eieren. Voor wie zelf aan de slag wil, zijn er ook restaurants waar je zelf je eten kan bereiden, zoals een Korean barbeque restaurant. Bij Café Nassau in Amsterdam kan je bijvoorbeeld een gezellig groepsdiner reserveren in Amsterdam. Dat maakt een etentje toch net wat specialer dan alleen eten en kletsen. 

buffet-meal-food-brunch-wallpaper-preview
November 13 2019

Kies een rijschool die bij u past

Fahri Bresser Cafe 0

U moet dus alleen of onder uw gezinsleden een autorijschool kiezen en u vraagt ​​zich ook af – welke rijinstelling is zeker geschikt voor u? Hoewel veel rijscholen hun taak goed zouden doen, zou elke school zich echter op hun bepaalde doelgroep kunnen richten en hun specifieke verzameling diensten ondersteunen die u misschien niet individueel ten goede komen.

Hieronder staan ​​de belangrijkste controlepunten om over na te denken bij het kiezen van de beste autorijschool voor jou.

Licentie komt je rijschool in stand. Onderzoek of uw instelling trainingen geeft voor automobilisten, motorrijders, industriële vrachtwagenchauffeurs, enzovoort. Houd er rekening mee dat bestuurders van autobussen meestal een speciale training nodig hebben. Tienerbestuurders hebben normaal een speciale trainingsstrategie nodig die anders is dan training voor senioren. Als u een gehandicapte burger bent, kan een voertuig voor uw rijopleiding speciaal gereedschap vereisen, samen met instructeurs die bekwaam zijn in de opleiding van dat soort stagiairs.

Het totale aantal jaren organisatie van uw instelling. Hoewel de langste werkgeschiedenis niet altijd gelijk is aan de allerbeste trainingsservices, kunnen jaren in het bedrijf worden beschouwd als een gunstig teken dat uw rij-instelling weet hoe ze zich moet aanpassen aan de onstabiele markt en ook goed bestand is tegen concurrenten .

Schoolstatus in DMV. Tal van staten bieden up-to-date informatie over rijscholen in de buurt, hun beoordelingen, klantfeedback, etc. In Canada kunt u bijvoorbeeld een checklist van niet-erkende Canadese rijscholen op provinciale DMV-websites verkrijgen, zodat u ze kunt verwijderen duidelijke ongelijkheden onmiddellijk.

Prijzen van uw instelling Aanbiedingen. Vergelijk de prijzen van je universiteit met de prijzen van verschillende andere instellingen met vergelijkbare rijopleidingen. Let op de kleine lettertjes om onverwachte uitgaven te voorkomen. Zorg ervoor dat u alle verborgen kosten en kosten begrijpt. Vraag naar speciale aanbiedingen.

Gratis pick-up en ook drop-off oplossingen. De meeste rijscholen bieden gratis ophaal- en afleveroplossingen voor hun leerlingen. Desalniettemin zijn deze gratis oplossingen normaal gesproken alleen van toepassing op bepaalde plaatsen (meestal gedeeld in kilometers van het hoofdkantoor van de rijschool). Als je pick-up / drop-off gebied buiten het aanhoudende gebied ligt, kun je nog steeds pick-up / drop-off oplossingen krijgen, maar met sommige voorwaarden – bijvoorbeeld, de tijd die een leraar van het schoolwerk naar jouw gebied rijdt, kan worden meegeteld voor je rijles tijd. Zorg ervoor dat u deze regeling met uw instelling van de rentevoet hebt gecontroleerd.

wp1874162
November 13 2019

Start uw café-bedrijf met deze 5 stappen

Fahri Bresser Cafe 0

Je café moet uitnodigend zijn, zelfs zonder die uitnodigende verschijningen. Creëer unieke coffeeshopontwerpen en haal het beste uit uw cafébedrijf. Lees dit korte artikel voor meer informatie.

Het openen van een coffeeshop vraagt ​​om een ​​grondige voorbereiding en organisatie. Het uiterlijk en het interieur moeten een afspiegeling zijn van je algehele karakter. Uw consumenten moeten zich prettig voelen in uw restaurant en er ook een gevoel van originaliteit van ervaren. Kortom, de manier waarop u uw café maakt, hangt af van uw totale kwaliteiten en ook van de voorkeur van de klant. Lees verder voor meer informatie over het ontwerp en ook ideeën voor cafés.

oorspronkelijkheid

Bepaal waarom u de aandacht kunt trekken. Herken uw merknaamervaring en zorg er ook voor dat deze past bij de voorkeuren van uw consument. Ga naar verschillende andere coffeeshops om suggesties te maken. Let op hun klantvoorkeuren, instellingen, oplossing, locatie en menu. Overweeg het perspectief van uw mogelijke klant. Bestudeer de huidige industriële patronen, omdat dit uw principes in ontwerp en stijl kan aanvullen.

Identificeer de voorkeuren van uw klant

Het programma dat u verzorgt voor uw klanten met uw merk en ook voedselselectie. Als gevolg hiervan kunt u uw doelmarkt herkennen met betrekking tot leeftijd, inkomstenreeksen, rentevoet en de mate van veronderstelling. Dit kan u helpen het serviceniveau te bepalen dat uw klanten uit uw koffieshop willen halen.

Merk ontwikkeling

Ontwikkel uw identiteit, verspreid uw boodschap en spreek de stem van uw organisatie uit. Bekijk verschillende andere cafélogo-ontwerpen om ideeën op te doen. Inspecteer elk logo en herken ook wat ze proberen te communiceren. Selecteer of uw café een modern of klassiek restaurant moet zijn.
Begrijp de essentie

Produceer een kamerformaat, stijl, evenals apparatuur om een ​​budgetplan te ontwikkelen. Volg uw uitgavenplan, schema en vierkante meters bij het selecteren van een gebied. Het uitvoeren van geautomatiseerde kassasystemen, productscherm en de soepele oplossing is eveneens cruciaal om uw service efficiënt te maken.

Atmosfeer

Denk als een klant. Wat wilt u van uw klanten laten voelen wanneer ze uw coffeeshop bezoeken? Produceer unieke en ook geweldige organisatie-uitingen. Style het buitendeel, want dit is de allereerste uitdrukking van je identificatie. Laat het tellen, want uw succes hangt af van uw totale ambiance. Bekijk succesvolle merknamen en begrijp precies hoe hun setup is gemaakt.

1
November 13 2019

De manier veranderen Eigenaren van coffeeshops geloven

Fahri Bresser Cafe 0

Een tijd geleden werd ik verwelkomd bij een koffiebranderij in een staat in het Midwesten van de VS, om als trainer deel te nemen aan een koffiejamsessie voor barista’s, coffeeshophouders en ook iedereen die geïnteresseerd was in koffie.

Mijn functie tijdens dit evenement was me te concentreren op de essentie van extractie, terwijl anderen zeker zouden trainen in verschillende andere aspecten van het maken van espresso-koffie. Wat begon als een fundamentele oefening, bleek al snel een heel ander evenement voor de ontvangers (die meestal coffeeshop-eigenaars waren) omdat ze opnieuw moesten trainen in hun geestesgesteldheid over wat een uitstekend organisatiegevoel vormt.

U ziet, het is uiterst eenvoudig om de A tot Z van koffiezetten te leren. Er zijn talloze ex-barista’s rond die hun vaardigheden uitoefenen op de locatie van espressotraining, en hoewel er enkele subtiele culturele en hoogwaardige verschillen bestaan, is het voor een mogelijke coffeeshopcafé-eigenaar gemakkelijk om een programma of meer over het onderwerp. Wat cafe-eigenaren echter nodig hebben, is training op een manier die veronderstelt dat ze eenvoudige procedures kunnen ontwikkelen om de productiviteit van hun bedrijf te verhogen.

Wat bedoel ik hiermee?

Coffeeshophouders zijn GEEN barista’s. Hoewel beide groepen zeker het beste moeten herkennen dat ze te weten komen over het product dat zijn naam aan het soort bedrijf geeft, stopt het voor het laatst daar en voor het eerste is dit nog maar het begin.

Het runnen / bezitten van een service vraagt ​​eigenaren om ver voorbij de fundamenten te gaan om een ​​bedrijf te creëren met een zichtbare factor van verschil binnen de klant. En het is niet één ding dat je daar krijgt, maar in plaats daarvan een mix van veel kleine punten van onderscheidingen die een groot punt van verschil psychologisch van de eindklant produceren. Al te vaak stuit ik in mijn adviesbaan op coffeeshopeigenaren die benadrukt worden door het maken van koffie, maar niet door de organisatie die ze runnen. Als een voorbeeld, van meer dan 500 bedrijven die ik persoonlijk heb opgeleid, hebben minder dan 10 blootgelegd dat ze moeite hadden om een ​​bedrijfsstrategie op te stellen. Minder dan ladingen hadden een routinematig trainingsplan voor personeel, en slechts een half dozijn kon me meteen met een druk op de knop informeren over hun monetaire instelling.

Categories

  • Cafe
  • Wine
Cafe Kostverloren
  • Home
  • Over ons
  • Blog
  • Partners
  • Contact
© Cafe Kostverloren 2023
Powered by WordPress • Themify WordPress Themes