Op wereldreis met wijn

Er zijn allerlei manieren om de wereld te ontdekken. Landen te bezoeken die jou iets bijzonders te bieden hebben, die je graag wilt zien vanwege speciale bezienswaardigheden. Welke dat zijn, dat verschilt per persoon. Wil je graag de wereld rond reizen, maar vind je het lastig om daar een lijn in aan te brengen? Wil je graag een thema meegeven aan je wereldreis? Als je van wijn houdt is dat helemaal niet zo lastig. Wijn wordt namelijk over vrijwel heel de wereld geproduceerd, en komt vaak uit de allermooiste plekjes van onze aardbol. Je wereldreis in het thema laten staan van wijn brengt je in ieder werelddeel waar je maar zijn wil, en laat al je zintuigen voluit genieten.

Je kunt dicht bij huis beginnen

Een wereldreis is nogal een onderneming, eentje waar lang niet iedereen de tijd of het geld voor heeft. Gelukkig geldt bij een reis die in het thema staat van wijn dat je ook dicht bij huis kunt beginnen, en binnen Europa heel wat kunt ontdekken. Wij hebben op ons eigen continent namelijk prachtige wijngebieden, en plan je het een beetje slim in dan kun je die in een zomer gewoon rustig per auto aandoen.

Begin bijvoorbeeld in Frankrijk, een land waar je als het om wijn gaat zo al een rondreis door kunt maken. Ga door naar Spanje, waar ook volop mooie wijngebieden te vinden zijn. Geniet van de prachtige uitzichten die je hier kunt hebben, maar vergeet ook zeker niet om in iedere streek die je aandoet minimaal een glaasje te proeven. Reis door naar Italiƫ, ook een klassiek wijnland, en rijd vanaf daar door naar de meer oostelijk gelegen landen. Dit zijn relatief nieuwe wijnlanden, maar dat maakt juist dat er nog van alles te ontdekken valt. Reis je vervolgens via Duitsland weer terug naar Nederland, dan kun je ook daar nog van prachtige wijngebieden genieten.

Verder van huis kan ook

Natuurlijk kun je ook juist wat verder weg gaan, bijvoorbeeld om eens te zien waar de Chileense wijn vandaan komt. Een ideale manier om een nieuw land te ontdekken, en zowel de natuur als cultuur daarin mee te nemen. En wist je dat er ook in Nieuw Zeeland wijn wordt gemaakt? In dit uitgestrekte land vind je prachtige wijngebieden, omringd door natuur die sowieso de moeite waard is. Wil je een echt verre trip maken, dan is dit een hele goede reden om in het vliegtuig te stappen!